пʼятниця, 10 листопада 2017 р.

Турнір юних хіміків

Із 29 жовтня по 3 листопада 2017 року у Тернополі тривав фінальний етап ХХV Всеукраїнського турніру юних хіміків, у якому змагались 18 команд із Вінницької, Волинської, Житомирської, Львівської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Чернівецької областей. Приймав гостей колектив Тернопільської Української гімназії імені І.Франка.
Організатори турніру – Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, управління освіти і науки Тернопільської ОДА та  обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти подбали про належні умови для проведення турнірних боїв. Інформаційну підтримку змаганню надали місцеві та національні засоби масової інформації, був створений навіть сайт «Всеукраїнський турнір юних хіміків» www.tyc.com.ua
Новелою цьогорічного змагання юних хіміків стали науково-методичні заходи для підвищення вмотивованості учасників. Їх провели члени журі. Зокрема, О.Ю.Ляпунов, старший науковий співробітник Інституту фізичної хімії НАН Україні, прочитав учням лекцію «Історія турніру юних хіміків». Його колеги організували показовий бій, який допоміг учасникам змагання проаналізувати й врахувати помилки, допущені ними під час попередніх боїв, аби не допустити їх у наступних іграх.
    Команда технологічного багатопрофільного ліцею ім. Артема Мазура також була учаснком турніру. У результаті ми маємо чудовий ігровий досвід, незабутні емоції та персональні нагороди за тонкий розрахунок та правильну тактику у конкурсі капітанів та стриманість і уміння вести дискусію.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар