середа, 28 серпня 2019 р.

Серпневі зустрічі-1

Славута, ліцей "Успіх".
Саміт-челендж "Новий освітній простір : територія розвитку і партнерства".
Мій експертний меседж про екологію вчителювання. 
1.У центрі процесу – людина. Ми вчимо дітей зберігати свій особистий простір, так вчимося цьому самі і , як би це складно не було, навчаємо батьків. Світ цінує стабільних професіоналів. Так, наша професія емоційна та емпатійна, але не жертовна.
2.Результативний освітній та виховний процес може бути забезпечений лише одним – відповідальністю. Відповідальністю усіх суб’єктів.
3.Реальна , а не паперова співпраця : з колегами різних фахів, з здобувачами освіти , з батьками та іншими членами родини, з органами влади та громадськістю. Руйнуйте усталені схеми, світ змінюється дуже швидко, а ми маємо бути на декілька кроків попереду. Адже у стінах школи ми готуємо маленьких дорослих до невідомого майбутнього.
4.Давайте забудемо самі і як величезну таємницю розкажемо батькам , що навчання не може бути завжди фан. Зростання це завжди подолання. Помилка – це точка зростання. Немає негативних оцінок, давайте перестанемо жахати усіх наслідками балів початкового рівня. Прийміть самі та намагайтесь донести батькам, що успішність особистості не завжди пов’язана з навчальними досягненнями. Світ багатогранний.
5.До речі, щодо багатогранності світу. Кожен вчитель предметник вважає свій предмет найважливішим. Але світ складніший за хімію, літературу або фізику. Давайте спробуємо живу, ненав’язливу інтеграцію. Майбутне за Т-людьми.
6.Перетворюйте навчання на захоплюючу подорож. Ви скажете, що я протирічу, що навчання – не фан. Але зараз я про інше: якщо нам вдається зберегти цікавість до нового та забезпечити модерновість освітнього процесу – ми разом виграємо джек-пот.
7. І наостанок, надихайтесь. Книгами, людьми, природою, вирощуванням троянд, риболовлею та в принципі будь чим , що робить вас щасливим. Бережіть свій світ і діліться своїми знаннями та вміннями, будуйте суспільство цінностей і радості.
Всього сім кроків для збереження власної ідентичності. Можете доповнити)
Неймовірні емоції)
Дякую всім причетним)))

Світлина від Nataliia Zyma.

Немає коментарів:

Дописати коментар